Zomer 2012 Thailand en Laos
Jeetje, wat een grootse plannen, hartstikke leuk! Wel gewaagd hoor, zo samen met de kinderen! Ziet er in ieder geval fantastisch uit, veel plezier nog met de voorpret.
Groetes jet en gert
Wat een plannen! Maar die hebben jullie niet alleen. Ik ga ook die kant op. Van 7 febr. tot 3 maart 2012 reis ik door Laos, Vietnam, Cambodja en Thailand.
Een tip voor Luang Prabang. Als jullie een kookcursus willen doen raad ik jullie aan dit te doen bij: Tamarind, a taste of Laos. Het wordt gerund door een jong stel: Joy, Laotiaan en zijn vrouw Caroline, Australische. (doe hun de groeten van je tante) Zij hebben een klein restaurantje en de cooking classes geven ze op een prachtige locatie even buiten de stad. Een grote visvijver in het midden met een overdekt terras waar de kooklessen gegeven worden. De groente en kruiden worden daar ook verbouwd. Vis moet je zelf vangen en de groenten en kruiden uit de tuin halen. Rond de vijver is een mooi wandelpad.
Hoe weet ik dat? Dat is het project wat ik daar voor de PUM in 2008 gedaan heb. Het is aangelegd naar mijn ontwerp.
10 en 11 februari 2012 ben ik daar tijdens mijn reis. Joy en Caroline weten al dat ik kom en met hun ga ik het project weer bezoeken. Ze hebben zelfs al uitbreidingsplannen.
Luang Prabang is prachtig.
Ik heb alle tempels daar toen al bezocht. Je raakt niet uitgekeken. Aan de straat langs de Mekong zijn veel massage gelegenheden. Heerlijk.
De avondmarkt is ook een aanrader en een dansvoorstelling mag je ook niet missen.
Geniet er van.
hoi roelie
Leuk te horen dat je ook die kant op gaat en al bent geweest, wat helemaal leuk en toevallig is, is dat tamarind cooking classes al in onze excell tabel staat bij eventueel te doen excursie, dus dat waren we al van plan, en zullen we vast en zeker doen. Helemaal bijzonder dat het naar jouw ontwerp is aangelegd, we zullen aan je denken als we er zijn.
Afgelopen jaar zouden de jongens en ik ook een kookcursus doen, maar is het er niet van gekomen, jesse en folkert hebben al gevraagd of we dat deze keer wel gaan doen.
Als je verder nog tips voor Laos hebt, hou ik me aanbevolen, de verhalen zijn allemaal zo mooi, dat het best moeilijk kiezen is. Nou ja, Luang Prabang, dat zegt iedereen dat het prachtig is, maar wij gaan van daaruit naar het noorden en niet naar het zuiden wat de meesten gaan doen. En over het noorden lees ik allemaal mooie dingen, en zie ik ook mooie foto's, dus blijft het lastig wat te kiezen, we willen ook niet de hele tijd verplaatsen. Dus keuzes maken moet toch.
Jij ook veel plezier daar en in de andere landen in februari en maart
Groetjes van Jan, Susan en kids
Mooi reisschema, wel veel in relatief weinig tijd, maar ja schoolvkanties…. Veel plezier bijde verdere voorbereiding!
He hoi, het ziet er weer geweldig uit, je hebt het allemaal keurig uitgestippeld!! Hee even een vraag doe jij aan face book? Groetjes Marjan
Ontving net jullie aankondiging...wauw over een week mogen jullie weer op avontuur Thailand -Laos. Geweldig, geniet ervan en ik zal jullie reis zeker volgen (weemoed ;-)
Een dagje nog… Heel veel plezier en we hopen dat jullie het fietsen net zo mooi en geweldig vinden als wij dat vonden. Doe Etienne de groeten van ons en geniet van Baan rai Lanna!!! Veilige reis toegewenst!
Bram en Ingrid
Hey travellers!
Wij zijn zelf net vers terug uit Spanje, goede reis gehad maar wel "anders", ....................
Ik heb nu alle tijd om met jullie mee naar laos te reizen via internet.
Geniet ze daar, het begin was al goed zo te lezen.